In deze aflevering van “Over transformaties gesproken” ga ik in gesprek met Paul van de Wijk. Paul heeft een indrukwekkende carrière als bestuurder in de zorg en het onderwijs en deelt zijn inzichten over leiderschap in tijden van verandering. Paul is open over zijn ervaringen en geeft zo prachtige doorkijkjes naar leiderschap in deze tijd. Met zijn brede portfolio, variërend van toezicht houden tot coachen, biedt Paul een uniek perspectief op wat het betekent om een effectieve leider te zijn.

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen:

  • Identiteit en waarden: Hoe essentieel het is om als leider en organisatie je identiteit en waarden duidelijk te definiëren en uit te dragen.
  • Responsiviteit en sensitiviteit: Het vermogen om de buitenwereld binnen te halen en adequaat te reageren op externe veranderingen.
  • Ervaring en overdracht: De rol van ervaring in leiderschap en het belang van het delen van die ervaring met opkomende leiders.
  • Innovatie in de zorg: Hoe we innovatie kunnen stimuleren in een sector die vaak als conservatief wordt beschouwd, en het belang van samenwerking met ketenpartners.

Luister naar het volledige gesprek en ontdek waardevolle inzichten over hoe leiderschap zich aanpast aan de eisen van deze tijd.

Luisteren via Apple

Luisteren via Spotify