In deze boeiende aflevering van onze podcastserie ‘Over transformaties’ hebben we het genoegen gehad om Daniël Wolfs, medeoprichter van The Change Studio en expert in organisatieadvies, te verwelkomen. Met meer dan zestien jaar ervaring in de branche, brengt Daniel een schat aan kennis en inzichten met zich mee, die hij in deze aflevering deelt.

Deze podcast biedt een intrigerende terugblik op de afgelopen tien jaar, waarin zowel Daniël als ikzelf onze eigen paden hebben bewandeld in het vakgebied van veranderingsmanagement. We verkennen de lessen die we los van elkaar hebben geleerd en hoe deze inzichten onze kijk op het vak hebben gevormd. Daniël deelt zijn ervaringen over het nemen van risico’s, het starten van een eigen bedrijf, en de balans vinden tussen meebewegen en tegenwicht bieden in adviesrollen.

Een belangrijk thema in de podcast is de ‘Glimpse of Reality’ – het idee dat we door het benaderen van complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven, een realistischer en genuanceerder begrip van onze uitdagingen kunnen krijgen. Dit concept biedt niet alleen diepgang in onze discussie, maar dient ook als een metafoor voor de manier waarop we verandering en leiderschap in organisaties benaderen.

We bespreken ook de kracht van verbinding in veranderprocessen. Daniël benadrukt het belang van het vinden van gemeenschappelijke grond en hoe dit kan leiden tot krachtigere resultaten in het omgaan met verschillen. Deze benadering, gekoppeld aan onze gedeelde ervaringen, biedt een diepgaand inzicht in effectief leiderschap en teamdynamiek.

Verder gaan we in op innovatie en creativiteit, vooral in uitdagende tijden zoals de recente pandemie. We delen hoe we onze methoden hebben aangepast en nieuwe manieren hebben ontwikkeld om teams te engageren en te inspireren. Deze discussie benadrukt het belang van flexibiliteit en het vermogen om snel aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Tot slot kijken we naar de toekomst van het adviesvak en hoe we ons kunnen voorbereiden op de onbekende uitdagingen en kansen die voor ons liggen. We onderstrepen het belang van voortdurende persoonlijke groei en professionele ontwikkeling als fundamenten voor succes.

Deze podcast is een must-listen voor professionals in veranderingsmanagement, leiderschap en iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke en professionele groei. Sluit je bij ons aan voor een inspirerend gesprek dat je nieuwe perspectieven biedt en je uitnodigt om na te denken over je eigen reis en toekomstige pad.

In de podcast vertelt Daniël ook over de veranderfilosoof. De website van de veranderfilosoof kan je hier vinden. Een aanrader om het veranderaar verder te verkennen: https://www.changestudio.nl/de-veranderfilosoof/

Luister nu naar “Glimpses of Reality” en laat je inspireren door de diepgaande inzichten en ervaringen die Daniël Wolfs deelt in deze boeiende podcast.

Direct naar je favoriete podcast platform

Apple podcast: https://ap.lc/VEbWm

Spotify podcast: https://ap.lc/cvoHS