In deze aflevering voer ik een boeiend gesprek met Edwin van der Stam over besluitvorming. Voor de zomervakantie had ik het genoegen om een paar dagen met Edwin op te trekken. Tijdens de dagen hebben we het gehad over verschillende onderwerpen. Waarbij we het ook uitgebreid hebben gehad over besluitvorming, vanwege mijn professionele interesse en Edwin zijn ervaring op dit terrein. Besluitvorming lijkt best wel een voor de hand liggend onderwerp, temeer omdat iedereen elke dag ongeveer 35.000 beslissingen neemt, waarvan maar ongeveer 100 bewust. Tegelijkertijd wordt besluitvorming gezien als een kunde die je leert met ervaring. In het onderwijs wordt er nauwelijks aandacht aan besteed.

We hebben het met elkaar over onderwerpen als de snelheid van besluitvorming, vooroordelen en culturele verschillen. Ook bespreken we de rol van angst en hoe daardoor zogenaamde hero’s niet altijd op het meest opportune moment opstaan.

Voor mij is besluitvorming een cruciaal onderwerp in de projecten die ik begeleid. Dit is simpelweg omdat er veel te winnen valt, zowel op het gebied van kwaliteit, snelheid als acceptatie. Besluitvorming is volgens mij een strategisch onderwerp en vaardigheid. En tegelijkertijd geeft Edwin aan dat na het besluit het ook gaat over een adequate uitvoering van dat besluit. Een onderwerp voor mogelijk een volgende podcast.

Ik wens je veel luisterplezier tijdens deze podcast.

Apple podcast: https://tinyurl.com/2kkz8m4n

Spotify: https://tinyurl.com/shd39k5p