Rouw, we koppelen rouwen veelal snel aan de dood. Dat is ook wel begrijpelijk omdat het verliezen van een dierbare gepaard gaat met verlies en daarmee rouw. Rouwen kent ook andere aanleidingen die steeds weer samenhangt met verlies. Met Brechje van Geenen heb ik het in deze podcast over rouw. 

Onder meer over de verschillende vormen van rouw en de verschillende fasen. In het gesprek verkennen we het thema en verbaas ik mij eigenlijk over de breedte van het onderwerp. Het mooiste inzicht komt bij het editten van de podcast. Brechje stelt eigenlijk zelf helemaal niet zoveel vragen, maar toch geeft ze mij de ruimte om mijn ervaring met verlies en rouwen te hebben. Heel logisch en natuurlijk en zo ben ik meer aan het woord dan bij andere podcasts. Tegelijkertijd stelt ze niet veel vragen. ‘Misschien stel je wel in stilte vragen’, app ik haar. Dat komt doordat ze mij vrijheid geeft, om te willen delen en niet om te moeten. Luister er maar naar.