Een podcast over stoppen, het beëindigen van projecten, ideeën en initiatieven. Persoonlijk stoppen, met bijvoorbeeld roken of drinken is al een hele opgave. Stoppen in de context van een organisatie vraagt weer wat anders. Stoppen in organisaties is moeilijker omdat je met een team mensen bent en dan hoeft er maar één individu te zijn die toch doorgaat. Met Marije van den Berg heb ik een gesprek over het onderwerp stoppen en hoe je dat doet. Heel praktisch, stoppen doe je niet op één moment, veelal vraagt stoppen een langere periode dat je ermee bezig bent. Stoppen is het systematisch beëindigen van initiatieven of triggers die er in de tussentijd toch steeds opkomen. De uitgebreidere verhandeling van stoppen is dat je verschillende fasen doorloopt. Marije vertelt hier in de podcast met enthousiasme over illustreert de fasen met voorbeelden. Mocht je interesse gewekt zijn, Marije heeft er ook een boek over geschreven, ik las haar boek zonder te stoppen uit.

Wil je naar aanleiding van de podcast het boek lezen, dan vind je die hier:

Boek Stop van Marije Van Den Berg

De podcast kan je tevens beluisteren via:

Apple: link podcast

Spotify: link podcast