In deze podcast vertelt Hilbrand over zijn ervaringen en gedachten over mannen en mannenwerk. Waar hij net als vele mannen, en ik overigens ook, eerst sceptisch was over mannentrainingen is hij de waarde in gaan zien van mannen en werken met mannen. Hij had heel lang het idee dat mannen niet de moeite waard waren en dat hij daarmee ook zichzelf niet volledig waard vond. Het gaat niet goed met mannen – dat blijkt uit een trits van cijfers die aangeven dat we als man uitvallen in de samenleving.

“Mannen hebben moeite met het belichamen van het onderwerp, stand your ground”

Een gesprek over de afwezigheid van mannen en hoe de tweede wereldoorlog dat heeft veroorzaakt. Met handreikingen over de essentie van man zijn en daarmee het mannenwerk op zichzelf. Hilbrand vertelt over de vijf elementen:

  1. Spreken van de waarheid, jouw waarheid
  2. Nemen van verantwoordelijkheid voor de dingen die je zegt en doet
  3. De moed hebben om dingen aan te kaarten die moeilijk zijn of pijn doen
  4. Doorgaan van de pijn en het ontwikkelen van uithoudingsvermogen
  5. Creëren van discipline – volhouden en afmaken waar je aan begint

De ingang van wat we als mannen te doen hebben is voelen en het daar met andere mannen over hebben. Wat voel jij en wat voel ik…

Meer over Hilbrand Westra:

https://alfa-omnia.com