Het woord alleen al, organisatiestilte, toen Patricia het zei was ik er eigenlijk meteen door gegrepen. Waarom? omdat het voor mij vervat waar het bij transformaties over gaat – de stilte. Omdat er iets zijn bestemming heeft bereikt of andersom geformuleerd omdat er iets nieuws aanstaande is. Patricia Hoogland heeft er haar scriptie over geschreven en onderzocht wat veroorzakers zijn van organisatiestilte en wat mogelijk interventies zijn.

Of zoals ze schrijft in haar scriptie: ‘Organisatiestilte geeft een antwoord op de vraag waarom teams en individuen soms niets zeggen of weinig doen in reactie op belangrijke uitdagingen waar een organisatie mee te maken kan krijgen .’

Zoals vaker gaat het schrijfproces ook over het innerlijke proces van de onderzoeker. Ik geloof er zo in dat de innerlijke houding die je aanneemt bepalend is voor wat je te zien krijgt. Patricia deelt met mij hoe ze op dit punt is gekomen en dat het gaat over geloof in jezelf. Een bijzonder gesprek waarbij ik weer nieuwe inzichten krijg aangeraakt over hoe je vanuit stilte kan kijken naar organisaties.

Apple: https://apple.co/3r4m5yy

Spotify: https://spoti.fi/3ptM41Z