Transformatie in de retail – misschien is er geen dynamischer speelveld dan retail. Onder druk van allerlei ontwikkelingen transformeert de retailsector langzaam en snel. Supermarkten zoals Spar doen het in deze Corona crisis goed. In dit gesprek met John Van Der Ent, CEO van de Spar komt het zijdelings aan bod. John geeft in dit gesprek een persoonlijkere inkijk in waar hij vandaan komt en wat hem daarmee kenmerkt. Eenzelfde is eigenlijk van toepassing voor de transformatie waar hij aan werkt. Met respect van het ontstaan van de Spar en wat het kenmerkt, werken aan een nieuwe indentiteit. 

Samen hebben we een open gesprek waarin onderwerpen aan bod komen als het werken met een contourschets, het belang van goede teams en goede mensen en dat het belangrijk is om dat vanaf het begin te borgen. Ik vind het mooi om te horen hoe John op zijn plek is en hoe hij zijn eigen persoonlijke verhaal meeneemt in de ontwikkeling van de Spar als organisatie.