Deze podcast is deel twee van de podcast spelen met het leven, een waardevol gesprek met Bastiaan van Meeteren . In dit deel hebben we het vooral over de vraag – kan je bij jezelf zijn. Het gaat om focus, omdat je daarmee bepaald wat je aandacht geeft. En wat je aandacht geeft dat groeit. En dat is trainbaar, juist door het vanuit verschillende posities te bekijken, bijvoorbeeld vanuit de posities van de betrokkenen. Dat is de vrijheid van denken die iedereen heeft. 

En zegt Bastiaan – ‘Wiebe Veenbaas zegt dan, wat moet je iedere keer weer leren’. Dat maakt het tot een geheel van bij jezelf zijn. Een ambitie hebben en elke keer weer opnieuw hetzelfde leren. Jezelf die vraag stellen maakt het vervolgens lichter. Wat hebben we allebei steeds te leren?

Bastiaan bekijkt het thema vanuit veel verschillende invalshoeken, om er vervolgens steeds bij terug te komen. Als ui die hij langzaam afpelt.  Het zet mij ook aan het denken – wat heb ik steeds opnieuw te leren.

Je kan de podcast hier beluisteren:

Apple: https://tinyurl.com/y4f5kv3q

Spotify: https://tinyurl.com/yxt4b4m2