De zin van het leven is dat we nu hier met elkaar praten, meer is het niet. En zeker niet minder! Zo simpel en zo eenvoudig. Met Bastiaan Van Meeteren heb ik een gesprek over vele facetten van het leven. Bastiaan hangt aan het leven, of beter gezegd een zinvol leven en deelt zijn bespiegelingen daarover. En passent stelt hij mij ook nog een aantal mooie vragen. Door te luisteren met aandacht en aansluiten bij waar ik ben. Prachtig hoe hij dat doet met stemgeluid en ook met stilte. 

Het leven van Bastiaan verkennen we onder meer aan de hand van een wielrenwedstrijd, een criterium. Alle rondjes voorovergebogen met mijn hoofd tussen het stuur. En in de laatste ronde mocht ik dan…. met volle overgave pakte ik dan nog een prijsje. En zo is het nu in het leven ook. In de zwerm opereert Bastiaan het beste. Daar voelt hij zich prettig bij, niet in de lead van de commissie transformatie maar met zijn allen in de zwerm, in het peloton. Daar voelt Bastiaan zich thuis.

We hebben het in het gesprek ook over feedback, Bastiaan is misschien wel de ongekroonde koning van de feedback. Begonnen als trainingsacteur en 1000 trainingen verder komt hij tot een andere inzicht. Wil je beter, stel een vraag is zijn adagium. Het is heel helder en duidelijk waar je feedback op wil. En dat werkt beter, simpel toch.

De podcast is hier te beluisteren:

Apple: https://tinyurl.com/yb4egto6

Spotify: https://tinyurl.com/ycwkek6x