Een aanstekelijk en positief gesprek over floreren – je goed voelen en functioneren, gecombineerd met een betekenisvol leven, er zit iets aanstekelijks in zodat anderen ook gaan floreren. Hoe een schijnbare blik van de eenvoud van floreren een diepere laag heeft. Pepijn slaagt erin om met luchtigheid en enthousiasmerende manier te reflecteren op zichzelf en hun eigen pad te exploreren. Een enthousiast gesprek, aanstekelijk en die aanzet tot enthousiasme en met realisme kijken naar jezelf. Het hoeft toch niet altijd zwaar te zijn. Door te kijken naar wat er al positief gaat en hoe je dat met Pokon kan laten groeien.

Hoe breng je de boodschap over van floreren. Het gaat (wederom) over de subtiele samenhang van nuchtere emotie. Door taalgebruik en door te experimenteren, probeer het eens. We hebben het samen over hoe we spiritualiteit en energie steeds meer gebruiken. Nog met terughoudendheid, met de angst om raar te worden gevonden en dat mensen afhaken. Zo wisselt het gesprek in diepgang en speelsheid. Pepijn is ook een ontdekker die doet door te proberen, met de nodige dosis ondeugendheid. 

Tot slot vertelt Pepijn over floreren op school, hoe dit toe te passen op school, waarbij alle betrokkenen, van leerling tot ouder en van leraar tot directeur worden uitgenodigd om mee te doen. Met enthousiasme vertelt hij dat ze een specifiek project zijn gestart om met 200 kinderen en hun scholen te kijken hoe ze met hun het positieve gesprek aangaan. Ik vind het echt zo tof wat Pepijn vertelt en hoe hij het ook allemaal weet in te kleden. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Want ‘florerende leraren maken florerende kinderen’. De bevlogenheid van Pepijn komt door de luidsprekers en dat weet hij ook nog eens om te zetten naar fundamenteel doen.

Gratis praktijkgids voor floreren, klik hier.

Naar de podcast

Apple: https://tinyurl.com/y4flz6d3

Spotify: https://tinyurl.com/y5naxvet