In deze podcast heb ik een wijs gesprek met Martje Kemperman (www.martjekemperman.nl) over eenieders monsters. Martje noemt zich ook wel professioneel monster temmer. Afhankelijk van haar rol mag ze met de monsters van mensen werken. Als leiderschapscoach gaat dat verder dan als consultant. 

Mensen bewust maken van de monsters die ze nog te bevechten hebben is essentieel in een transformatie. Mensen hun individuele monsters zijn bepalend in de interacties die ze met elkaar hebben. Daarom is het zo belangrijk om ze met elkaar bespreekbaar te maken. Transformatie begint zo bij het individu. We gaan als organisatie in transformatie en dat vraagt ook persoonlijke transformatie. 

Wat zit er in ons, en daar mee werken. Met de zonnige en de donkere zijde. Het delen van ook eenieders donkere zijde in het collectief werkt bevrijdend omdat er dan herkenning optreedt. Temeer omdat we de monsters voor ons houden. Martje deelt haar eigen ervaringen en inzichten. Ik heb de podcast zelf meerdere malen teruggeluisterd, omdat ik elke keer weer nieuwe dingen hoorde.