Werken met mensen die vastlopen, jongeren op school en volwassenen met een burn-out. Als ik het zo opschrijf is het misschien wel allebei hetzelfde. Wat doe je met mensen die chronisch overprikkeld en gestresst zijn.

Marijn Bontje vertelt hoe vastlopen gaat over kijken en werken met het geheel. Hoe verleidelijk het ook is om naar het deel te kijken van werk en school is het belangrijk te kijken naar het geheel. Daarom is het belangrijk verschillende dingen te doen. Marijn deelt hoe zij werken aan de ontwikkeling van mensen, en dan met name jongeren. Jongeren die uitvallen op school waarbij ze uitvallen om school en het tegelijkertijd helemaal niet over school gaat.

Door de Corona-crisis was ineens alles weg. De drempel was voor jongeren al hoog en op Zoom is die drempel alleen maar hoger. Het wegvallen en stilvallen bracht Marijn en haar collega’s terug tot het gesprek over hun identiteit en essentie. Wie zijn we en wat doen we. Keuzes maken en terug naar en tegelijkertijd een stap vooruit zetten. Met Marijn heb ik een gesprek dat gaat over het vastlopen van de samenleving, jongeren en ook de abrupte stilstand van haar/hun organisatie H3Lab.