Waar gaat het eigenlijk echt over? Over liefde is leven en ook een beetje kwispelen.

Een podcast over de liefde, leven, dood en geboorte. Samen met Nicole verken ik de emotie van nu en wat dit vraagt. Emotie als onderwerp, wat vertel je wel en wat niet – welke woorden gebruik je om je emoties onder woorden te brengen. Het is nog niet zo makkelijk om over emoties te spreken zoals liefde, leven en de dood. En al helemaal niet als je net als wij volslagen vreemden van elkaar bent. Welke vragen stel ik wel en welke stel ik niet? Nicole deelt haar zielenroerselen, in woorden en in stilten. Soms voel ik mij een voyeur in het hart van Nicole. Durf ik verder met haar de verbinding aan te gaan, en zo verdieping aan te brengen in het gesprek.

En is het vaag – ja kei vaag! Nicole spreekt over naar binnen gaan bij jezelf, over langs de dood gaan en zo ook gedwongen te worden om bezig te gaan met transformatie. Zodat je als mens je boosheid, woede en schrik kan toelaten en dat ook weer een plek kan geven. Ik vind het onwijs cool dat ze zo haar hart en gevoel blootgeeft aan de microfoon. Een stem in mij zegt dat ik deze podcast zelf ook nog een paar keer ga luisteren. Helemaal omdat ik na vier keer luisteren weer nieuwe dingen hoor. Eerlijk: het vraagt ook wat van je geduld. Hoe interessant is dat!