En na dit alles, als het voorbij is, wat gebeurt er dan. Ja tuurlijk gaat het dan over zingeving en over purpose. En het zal ook gaan ook over realiteitszin. Waarbij het de vraag is of we gaan leren van onze eigen fouten. We zijn immers net mensen. 

Robert geeft een nuchtere en recht door zee inkijk in de uitdagingen van deze tijd. Hij doet mij beseffen dat we plotsklaps in zoveel meer rollen actief zijn (geworden). Echtgenoot, vader, leraar en ondernemer. Hij schakelt moeiteloos tussen deze rollen en vertelt zijn beleving van de plotselinge schakeling naar online en op ons zelf zijn. 

Zijn vermogen vanuit zijn kwaliteit van executive searcher maakt dat hij net anders naar mensen kijkt. Hij ervaart meer kwetsbaarheid en openheid. Dat komt ook doordat er meer filters zijn weggevallen. Verder gaan we in op wat moeten we verwachten en tegelijkertijd dat het de economie één ding is. Maar dat het ook gaat om eenieders persoonlijke eigenwaarde. Na de zoveelste Netflix film ben je dat ook wel een beetje zat. Mensen willen vooral van betekenis zijn.